top of page

Diensten

Dressuur instructie 

De paardensport wordt beoefend door veel verschillende mensen. Iedereen is uniek, waardoor instructie aangepast dient te worden aan het niveau van zowel ruiter/amazone als paard/pony. Het is belangrijk om de basis van de dressuur goed onder de knie te krijgen, zodat u als combinatie met uw paard door kunt groeien naar een hoger niveau. Op deze manier blijft de sport uitdagend en wordt plezier in elke discipline bevorderd.

Door te werken aan harmonie tussen ruiter en paard focussen we op rijden met plezier, waardoor het behalen van de gewenste resultaten makkelijker wordt. Het paard dat vanuit ontspanning tot inspanning wordt gebracht, dient tevreden en oplettend te zijn.  

Om de dressuur instructie te verdiepen heeft Lotte verschillende specialisaties gevolgd gericht op:

- Paard en gedrag om ruiters beter te kunnen begeleiden wanneer zij uitdagingen tegen komen in de training van hun paard. Bijvoorbeeld niet kunnen opstappen, moeite met longeren, of het niet kunnen uitvoeren van bepaalde dressuuroefeningen. 

- Balans en houding van de ruiter volgens de principes van centered riding, om combinaties te ondersteunen in het één worden met het paard. Bijvoorbeeld wanneer ruiters moeite hebben met het uitzitten van de beweging van hun paard.

Lotte geeft dressuur instructie aan combinaties van alle leeftijden in individueel en in groepsverband. 

"Begrip tussen ruiter en paard is de basis".

The Nelson’s Project

Lange lijnen instructie

Werken met dubbele lange lijnen is een vak op zich. Als je het goed beheerst, biedt het naast een mooie afwisseling van de training, ook de mogelijkheid om een paard vanaf de grond allerhande oefeningen tot en met het hoogste niveau van de dressuur aan te leren. Daarnaast kun je je paard in beweging zien, zoals bijvoorbeeld een jury het paard ook ziet. Hierdoor krijg je een goed beeld van de sterke punten en verbeterpunten. Daar gaan we direct mee aan de slag. 

Een goede voorbereiding op de dubbele lange lijnen is van groot belang. Zeker als het de eerste keer is dat een paard tussen de lange lijnen gezet wordt of als een paard in het verleden een negatieve ervaring hiermee heeft opgedaan. Voordat we beginnen met de echte lange lijnen wordt het paard hierop voorbereid met enkele eenvoudige oefeningen. 

"Dubbele lange lijnen: een afwisseling die het verschil maakt".

 

20131 Grove Street
DSC03454.jpg

Inrijden

Het starten van een paard onder het zadel gaat veel verder dan de eerste ervaringen met de ruiter. Het is een proces van leren 'leren', dat veelal voorafgaat aan de eerste keren met de ruiter. Bij ons wordt daarom gestart met een periode van grondwerk, waarbij de focus wordt gelegd op ontspanning en vertrouwen. Hierbij worden verschillende technieken gebruikt, zoals loswerken, dubbele lange lijnen en obstakel training, zodat uw paard veel beter begrijpt wat wordt verwacht, voordat de ruiter opstapt. Het daadwerkelijk zadelmak maken en de eerste ritjes volgen op het proces dat is aangeleerd vanaf de grond. Wetenschappelijk bewezen is dat dit proces voorafgaand aan het toevoegen van de ruiter minder stressvol is voor het paard. 

Ook hanteren wij de filosofie dat het beter werkt als zowel het paard als de nieuwe eigenaar worden betrokken in het proces van inrijden, zodat zij samen al een team kunnen gaan vormen. Daarom bieden we een arrangement aan van drie trainingen per week voor een periode van ongeveer drie maanden, waarin van de eigenaar wordt verwacht dat ook minimaal één dag zelfstandig met het paard wordt getraind. Op deze manier creëren we een geleidelijk overgang tussen proces van inrijden en het zelfstandig rijden van uw paard (onder instructie).

"Inrijden met vertrouwen waar zowel paard als ruiter hun hele carrière op kunnen bouwen".

The Jefferson’s Lake House

Workshops

Het geven van verschillende workshops behoort tot de mogelijkheden van ons bedrijf. In deze workshops is altijd een kort theoretisch stuk ingebouwd waar deelnemers ook een werkboek ontvangen met daarin de besproken theorie. Ook de oefeningen die tijdens de workshop worden uitgevoerd, staan beschreven zodat deelnemers dit thuis rustig kunnen nalezen. Voorop staat dat deelnemers goed begrijpen wat gevraagd wordt, hoe het bijdraagt aan de ontwikkeling van een paard en dat ze er vervolgens thuis ook mee aan de slag kunnen.

 

De workshops kunnen worden aangepast aan verschillende groepsgroottes en doelgroepen, informeer vooral naar de mogelijkheden. 

Eén greep uit de mogelijkheden voor workshops met een korte toelichting:

• Schrik- en obstakeltraining voor de echte daredevils

In deze workshop worden de beginselen van schrik- en obstakel training aangeleerd, zodat u uw paard kan helpen om zelfverzekerder te worden in de dagelijkse training. Deze workshop is ook erg leuk voor op een ponykamp.

• Dubbele lange lijnen uit de knoop

In de workshop worden de beginselen van het werken met dubbele lange lijnen aangeleerd, zodat u weet hoe u een paard op een prettige manier kennis kan laten maken met lange lijnen, ook wordt geoefend met paarden die de lange lijnen al gewend zijn. 

• Eén met je paard tijdens het loswerken

In deze workshop besteden we aandacht aan loswerken, waarbij een paard zich in vrijheid samen met u beweegt in de rijbaan. Deze workshop maakt de invloed van houding en energie ontzettend mooi duidelijk, wat ook meegenomen kan worden in zowel het rijden als het werken op de grond met uw paard. 

• Help mijn kind zit op paardrijden: Ins & outs voor papa's en mama's

Deze workshop is gericht op beginnende paarden mama's en papa's, zodat u uw kind optimaal kan helpen bij de verzorging van de pony op de manege. Onderwerpen als hoe haal je een paard uit de stal, hoe poets je een paard en hoe zadel je op, komen aan bod, maar ook wordt aandacht besteed aan het instinct van het paard en 'paardentaal'. Zo kunt u uw kind onbezorgd helpen op de manege.

• Hoe overleef ik mijn eerste wedstrijd?

Niets zo leuk als je eerste wedstrijd rijden, maar dan is het wel belangrijk dat je je goed voorbereid voelt. In deze workshop gaan we aan de slag met verschillende aspecten, zoals mentale coaching, maar ook praktische zaken en natuurlijk het oefenen van de dressuurproef.

• Mijn dressuurproef door de ogen van de jury

In deze workshop nemen we je mee door de ogen van de jury tijdens het rijden van een dressuurproef. Op deze manier krijg je handige tips over het rijden van een goede proef en gaan we een op een aan de slag om de 'puntjes op de i' te zetten. 

 

"Niets is mooier dan op een korte tijdsduur combinaties veel te kunnen leren, waarbij we vooral praktisch en met plezier aan de slag kunnen".

workshops

Jurylid Dressuur

Een belangrijke taak voor een jurylid dressuur is het opmaken van een protocol met zowel verbeterpunten als constructieve feedback waar je als ruiter ook echt iets mee kan. Juist het aanbrengen van een persoonlijke tip, zodat de combinatie voelt dat inzet en hard werken gewaardeerd en beloond wordt door de jury, is belangrijk. Zeker in de lagere dressuur klassen (B en L) gaat het er in mijn ogen om, dat onze toekomstige ruiters en amazones  gemotiveerd worden om het beste uit zichzelf te halen. 

 

“Een wedstrijd als inspiratiebron om vervolgens verder te trainen, daar wil ik voor staan als Jurylid”.

jurylid
  • Facebook
bottom of page